Če imate raje nekaj bolj mesnega, je naš sendvič s piščancem prava priložnost za razvajanje brbončic. Sočni koščki piščanca, obogateni z izbranimi začimbami, se odlično dopolnjujejo z namazom iz jogurta in avokada, zelenjavo ter svežim kruhom. Ta izbira vam zagotavlja popolno kombinacijo beljakovin, vlaknin in hranil, ki vas bodo napolnila z energijo in poskrbela za lahkoten občutek.
Kadar potrebujete hitro in okusno rešitev za malico, so naši sendviči najboljša ideja. Pripravljeni so le iz svežih sestavin ter zasnovani z mislijo na okus in praktičnost, zato ponujajo popolne kombinacije, ki zadostijo raznolikim željam.
Tunin sendvič se je tako kot številne druge vrste malic razvil kot del širše kulinarične tradicije kombiniranja različnih sestavin v kruhu. Njegova priljubljenost je povezana tudi z globalnim razvojem konzervirane hrane in preproste priprave obrokov. Konzerviranje tunine se je predvsem v ZDA razmahnilo v zgodnjem 20. stoletju, ko je rastoča ribiška industrija začela iskati načine za daljše shranjevanje morskega ulova.
To je omogočilo širšo dostopnost tune kot sestavine za enostavne jedi. Sendviči so postali vse bolj priljubljeni, saj so predstavljali hiter in prenosljiv obrok. Tuna se je pogosto kombinirala z majonezo, koruzo, paradižnikom in zeleno solato. Čez lužo je postala zelo priljubljen nadomestek mesa, še posebej v času velike depresije, ko je bila cenovno dostopna, hranljiva in vsestranska sestavina.
Danes ima tunin sendvič številne različice, ki so odvisne od lokalnih okusov. V sredozemski kuhinji se pogosto kombinira z olivami, kaprami, trdo kuhanimi jajci, olivnim oljem in hrustljavo bageto. Azijska različica vsebuje dodatek sojine omake, sezamovih semen in alg, ki tvorijo edinstven okus in teksturo. Angleški način priprave pa ostaja pri tuninem namazu, v kombinaciji z majonezo, kumaricami in solato, postreženim na toastu ali mehkem kruhu.
Pri nas ponujamo več različic. Bodisi hrustljavo štručko s tuno, majoneznim namazom, svežim paradižnikom, solato in koruzo za gurmane. Ali pa belo pekovsko pecivo brez skorje z namazom, koščki tune, jajcem in zelenjavo. Tunin sendvič v vsakem primeru pooseblja preprost, hranljiv in okusen obrok ter ostaja priljubljena izbira po vsem svetu.
Izbira med piščancem na žaru in piščancem po dunajsko je odvisna od vašega okusa, pa tudi od želje po lahkem ali bolj bogatem obroku. Sočni in nežni koščki piščanca, pripravljeni na žaru, ohranijo naraven okus mesa, saj se uporablja le minimalna količina maščobe. Z njim se lepo ujamejo lahki prelivi iz jogurta in avokada ter sveža zelenjava, kot sta zelje in paradižnik.
Gre za lažje prebavljiv in bolj zdrav obrok, idealen za tiste, ki radi preštevajo kalorije, oziroma iščejo uravnoteženo prehrano. Sendvič s piščancem na žaru je odlična jed, ki vas napolni z energijo brez občutka teže v želodcu.
Kadar pa si zaželite nekaj bolj grešnega in nasitnega, boste verjetno posegli po ocvrtem piščančjem fileju s hrustljavo teksturo in bogatejšim okusom. Panirana skorjica prinaša prijetno hrustljavost, še posebej v kombinaciji s tatarskim namazom. Zadovoljiv obrok bo všeč ljubiteljem kremastih in kalorično bogatih sestavin, ki se odlično dopolnjujejo s svežim paradižnikom, solato ali kislimi kumaricami.
Torej, če iščete lahek in zdrav obrok, potem boste verjetno izbrali piščanca na žaru. Ko pa si želite nekaj bolj hrustljavega in nasitnega, je čas za sendvič s piščancem po dunajsko, ki vas bo napolnil z energijo za cel dan. Ker sta več kot odlična v svoji kategoriji, je najbolje, da preizkusite kar oba ter sami izberete svojega favorita.
Nastanek tega vsestranskega prigrizka naj bi segal v 18. stoletje. Povezujejo ga z angleškim plemičem Johnom Montaguom iz grofije Sandwich, od koder naj bi tudi izviralo današnje ime. Legenda pravi, da je bil grof strasten igralec kart, zato je želel med partijo zaužiti hiter obrok, ne da bi prekinil igro. Da si ne bi umazal rok, je služabnikom naročil, naj mu prinesejo rezine hladne gnjati, postrežene med dvema kosoma kruha. Ta praktičen način prehranjevanja je hitro pridobil priljubljenost med širšo javnostjo, jed pa so poimenovali sendvič.
Podoben koncept priprave in postrežbe hrane pa sega še dlje v zgodovino. Že v antiki so polagali meso ali zelenjavo na kruh, da bi olajšali prehranjevanje ob poti. Tudi v srednjem veku so kruh pogosto uporabljali kot podlago za meso in omake.
V sodobnem času pa je sendvič resnično osvojil ves svet, saj združuje enostavnost priprave z vsestranskimi sestavinami, ki omogočajo nešteto kombinacij. Od klasičnih receptov z mesom do vegetarijanskih različic, kot sta na primer sendvič s piščancem ali tuno. Ali pa sendvič z bukovim ostrigarjem, borlotti majonezo, kimchi solato in svežim kitajskim zeljem, ki je primeren za vegane. Prav prilagodljivost lokalnim okusom in dostopnost sestavin jih uvrščata med najbolj priljubljene obroke, ne glede na to, ali gre za hitro malico, gurmanski užitek ali praktično rešitev na poti.
Izdelki blagovne znamke Tvojih 5 minut niso le obrok, ampak praktična in okusna rešitev za sodoben življenjski slog. Zaradi popolne kombinacije kakovosti, okusa in prilagodljivosti spadajo med najbolj priljubljeno izbiro v številnih prodajalnah po vsej Sloveniji. Tukaj je le nekaj glavnih razlogov, zaradi katerih izstopajo.